Onderhoud & garantie

Onderhoud

Aangezien we met verschillende houtsoorten (zoals eik, beuk, teak) en verschillende materialen (leders, batyline, aluminium, inox, trespa, glas, steen en wicker) werken, worden er bij de levering de juiste onderhoudstips gegeven en indien nodig het juiste onderhoudsproduct. Zo beleeft de klant jarenlang plezier aan zijn meubelen.

Garantie

BVBA Simply-lifestyle biedt 3 jaar garantie op fabricage- en/of contructiefouten op het volledige assortiment; op voorwaarde dat de goederen op een correcte en normale wijze werden behandeld.

De 3 jaar garantie is dus niet geldig voor normale slijtage of beschadiging veroorzaakt door verkeerd gebruik of onderhoud van het meubel door de klant zelf.

Tips

Houten meubelen zijn gevoelig aan luchtvochtigheid en warmte. Zelfs de wisseling van de seizoenen kan al volstaan om bepaalde laden te blokkeren, deurtjes te laten knellen, ... Wind u in dergelijke gevallen vooral niet op en probeer nooit tegen beter weten in knellende onderdelen met overdreven kracht te openen of te sluiten. Dit brengt enkel beschadiging met zich mee waar u later spijt van krijgt. Het is beter de kamer enkele dagen na elkaar goed te verluchten zodat de lucht droger wordt.

Hout is en blijft een natuurproduckt

Ook bij correct gebruik kunnen (haar-)scheurtjes ontstaan, dit heeft geen enkele invloed op de levensduur of kwaliteit. Dit is eerder een bewijs en charme van een natuurproduct.

Voorkomen is beter dan genezen

Veeg stof af met een lichte vochtige pluisvrije doek. Ter bescherming van het hout, altijd gebruik maken van drank onderzetters en placemats. Alle vuil onmiddellijk verwijderen. Zet warme potten en/of pannen nooit rechtstreeks op het hout.

Smeer 1 à 2 keer per jaar het loopvlak van de laden in met kaarsvet of olie. Sloten en scharnieren blijven soepel werken als u ze eens per jaar een beeje oliet. Krakende of piepende scharnieren kunt u insmeren met paraffine of olie.

Om problemen zoals barstjes, werking van het hout, verkleuringen ... tegen te gaan


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!